moučníky nepečené

21. června 2010 v 10:15 |  RECEPTY

Nepečený ovocný dort

Ingredience

Postup


Tvarohový dort

Ingredience

Postup

Ingredience

Postup


Borůvkové tiramisuBorůvkové tiramisu

Ingredience

Postup


Střecha z Be-be sušenekStřecha z Be-be sušenek

Ingredience

Postup

Tiramisu po česku

Tiramisu po česku

Ingredience

Postup

Ledová čokoláda

Ledová čokoláda

Ingredience
250 g stoprocentního tuku,50 g čokolády na vaření,50 g kakaa,3 celá vejce,3 lžíce moučkového cukru,1 vanilkový cukr

Postup


Sandokanovy očiSandokanovy oči

Ingredience

Postup


Kakaová roláda s tvarohemKakaová roláda s tvarohem

Ingredience

Postup

Z bílků ušleháme ne příliš tuhý sníh. Po částech přidáváme cukr a ušleháme hodně dotuha. Snížíme obrátky šlehače na minimum a jeden po druhém zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem a olej. Rozetřeme na papír na pečení a rychle upečeme ( 10 minut při 200°C ). Po upečení překlopíme na čistý papír na pečení, spodní papír sloupneme a položíme zpátky a celé to srolujeme i s oběma papíry. Necháme vychladnout. Po vychladnutí rozmotáme, natřeme náplní, poklademe okapanými mandarinkami ( nebo jiným ovocem ) a srolujeme. Povrch libovolně ozdobíme nebo jen pocukrujeme.
Náplň: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Po vychladnutí do něho zašleháme tvaroh, případně podle chuti dosladíme. Plátky želatiny namočíme na 5 minut do studené vody, vymačkáme, dáme do kastrolku a za stálého míchání zahříváme do úplného rozpuštění. Do rozpuštěné želatiny postupně po částech vmícháme tvarohovou hmotu a důkladně promícháme.


Tvarohové řezyTvarohové řezy

Ingredience

Postup

Harlekýn

Harlekýn

Ingredience

Postup




Postup:


Pařížský dort

Postup:




Borůvkový tvarohový dort

Postup:

Nepečený moučník

Postup:


Piškotový dort s ananasem

Postup:


Smetanový dort

Postup:

V 1/2 l mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixerem. V další nádobě vyšleháme šlehačku a jemně do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balíčku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepší zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobíme ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomeranč, mandarinky, banán nebo jiné podle chuti).

ObrazekČokoládové lanýžky

Příprava:
Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkaramelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí, aby byl světle hnědý.
Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme.
Pak misku vyndáme a postupně vmícháváme změklé máslo, až je hmota hladká a máslo spojené s čokoládou. Přidáme zkaramelizované mandle a opět promícháme.
Hotovou hmotu necháme v chladu ztuhnout. Pak z ní vytvarujeme kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku a schováme do plechové krabičky. ...



Kakaová bomba

Ingredience:
0,5 l vody, 50 g kakaa, 200 g cukru, 250 g másla, 3 žloutky, 2 balíčky dětských piškotů nebo jeden velký balíček - 300 g, šlehačka na zdobení
Příprava:
Do 0,5 l vody vsypeme 50 g kakaa (půl krabičky) - povaříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
Dobře utřeme cukr, změklý tuk a žloutky (třeba v robotu), potom obojí spojíme dohromady, vymícháme metličkou dohladka - zchladlé kakao přidávat pozvolna. Přidáme piškoty, dobře promícháme. Všechno dáme do dortové formy nebo mísy vyložené potravinářskou fólií, zatížíme, aby se piškoty dostaly až na dno. Uložíme do chladničky ztuhnout.
Ztuhlé krájíme a zdobíme šlehačkou.



Čokoládová bomba bez pečení

Suroviny

·                                 1 kakao (sáček 100 g)
·                                 1/4 litru mléka
·                                 1 celé máslo (stačí levnější a může být i jakákoliv kostka tuku na pečení)
·                                 15 dkg moučkového cukru
·                                 1 žloutek
·                                 1 vanilkový cukr
·                                 2 velké balíčky piškotů (to jsou ty větší piškoty á 240 g)
·                                 rum nebo vaječný koňak dle chuti

Postup přípravy

Ve 1/4 litru mléka rozpustíme na plotně celý balíček obyčejného kakaa a necháme mírně vychladnout.Do mísy si dáme moučkový cukr, změklé celé máslo, žloutek a vanilkový cukr. Přidáme mírně vychladnuté kakao v mléce a šlehačem vyšleháme v krém. Přidáme ořechy. Do druhé vyšší a větší mísy vysypeme 2 balíčky piškotů a pocákáme rumem nebo vaječným koňakem. Poté do piškotů vylijeme krém a dobře vše promícháme. Směs pak navrstvíme buďto do dortové formy nebo do nějaké mísy, já dávám do nerez rozšířené mísy, aby po vyklopení to mělo pěkný a zajímavý tvar. Necháme odležet cca 1/2 dne, nejlépe je ale přes noc, druhý den vyklopíme a zdobíme dle fantazie.


Koláč ze strouhaného těsta

Suroviny
hladká mouka, pokrmový tuk, cukr moučka, kakao, prášek do pečiva, 1 kg tvarohu, 250 g cukru krupice, 4 žloutky, bílek

Postup přípravy
Dobře vypracujeme těsto z mouky, tuku, moučky, kakaa a prášku do pečiva. Necháme jej chvíli v lednici. Pak ho rozdělíme na 2 díly. Připravíme tvarohovou nádivku smícháním zbytku surovin. Hlubší plech vymažeme a vysypeme. Na hrubším struhadle nastrouháme na plech jeden díl těsta, rovnoměrně po celé ploše, na něj rozetřeme tvarohovou náplň a na ni nastrouháme druhý díl těsta. Dáme péct do předehřáté trouby a pečeme asi 45 minut.


 

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama